elsasundin

- elsaas@live.com

Deckare Del2

Kategori: Deckare

“Nu har vi fått in ännu en kidnappning på en ung missbrukartjej kring 17-18 år.”
  Rolf lägger ifrån sig telefonen på skrivbordet och tittar med bekymrade ögon på Linda. Den alltid så glada och positiva polisen i deras trupp. Den yngre fläkten som framtiden inte visar något annat än ljust för. Hon med det blonda vackra håret, de blåa ögonen och de fylliga rosenröda läpparna som alltid formas efter det vackra leendet, men inte idag. Hennes vanligtvis obekymrade utstrålning förvrängs. Hennes panna rynkas mer än någonsin och en suck kommer från hennes läppar.
  “Kan han inte bara lämna de unga flickorna ifred? Detta blir det femte offret på två och ett halvt år. Nu måste vi stoppa det, för sista gången. Jag bryr mig inte vad jag behöver betala för att få fast det grymma monstret.”
Linda stället sig upp och dunkar nävarna hårt i bordet. Rolfs kaffekopp välter,  det varma kaffet rinner ut över bordet och några enstaka droppar når golvet.
  Rolf ser väldigt sällan Linda såhär upprörd, men han förstår henne helt och fullt. Alla dessa unga tjejer. Ingen har någon som helst aning om var de skulle kunna hålla hus. Fem tjejers familjer och vänner som oroar sig dag ut och dag in. Men ovissheten om de ens är vid liv måste vara värst. Man har ju ingen aning om vad kidnapparen kan göra mot dem.

Linda står fortfarande upp med näven i bordet och ser väldigt koncentrerad ut.
  ”Nu ska jag kontakta alla tjejernas familjer igen och se om jag kan hitta något mönster i kidnappningarna, för att kanske i alla fall förhindra ett till offer.”Hon går med bestämda steg ut ur rummet med anteckningsblocket i högsta hugg.
  Ljudet av hennes skor och nyckelknippan som skramlar försvinner och tonas gradvis bort, enda tills man bara hör surret av datorn inne på kontoret och något småprat ute i korridoren.
  Rolfs ögon faller mot bilderna på de fem försvunna tjejerna och han känner ilskan mot den som gjort allt. Sedan går han bort till kaffeautomaten, häller upp nykokat kaffe i den utspillda muggen och går ut ur rummet han också.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: